amor sanctus
Amor Sanctus * Zsámbéki Szkóla

..."Legyen gyönyörűsége az én énekemben,

én pedig hadd gyönyörködjem az Úrban..."

 

103. zsoltár

 
Lélekparkoló

LÉLEKPARKOLÓ

 >>>

  

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
NAPTÁR

 
SZÖVEGEK

  Latin text  >>>

 

 
Amor Sanctus
Szent Bernát ritmusa az isteni szeretetről
 
Szent szeretet, szűz szeretet,
Ünneplő, derűs szeretet
Kiben nincsen semmi bűn,
De minden örömöt ismer
S meri megcsókolni Istent
Bizalommal, mindig hűn!
 
Szűz szeretet, mindig diadalmas,
Mégis mindig lakodalmas,
Mégis mindig mámoros!
Magas szeretet, királyi
Több mint fiui s leányi;
Mátkasággal koszorús!
 
Hol ez megvan: mi hiányzik?
S kiben nincs meg, légyen bárki:
Egyenlő a senkivel.
Szeretetben lesz a lélek
Arája az Istenségnek
S Krisztusával egybekel.
 
A szeretet sír és óhajt;
A szeretet kér és sóhajt;
Sóhajjal táplálkozik.
A szeretet, hogyha nem könny,
Nem sóhaj, mélyéből nem jön,
Nem is égő, igazi.
 
S oly nagy a szeretet lángja
És az égést úgy kívánja,
Hogy kihunyni sohse fog;
Semmi zápor el nem oltja
S folyóvíz el nem fojtja;
Mindig csak jobban lobog!
 
S ez a láng maga az élet;
Másra nem lehet szükséged!
Ami jó még van egyéb,
Nélküle nem ér semmit!
Mind leolvad és elomlik!
Mind csak tűnő semmiség…

 

 
regrisztráció
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KOTTÁK

 

 >>>

 

 
számláló
Indulás: 2007-03-23
 
Blog

Rhema

2011.06.18. 09:04, PJ

Rhema.  („Hogy megszégyenítse a bölcseket és erőseket…”)

(Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Jer. 29, 11 - Rhema Marvanne honlapjának mottója.)

Ha valaki olyan különleges ajándékot kap Istentől, mint a 8 éves Rhema Marvanne, nem tud mást tenni, mint tovább adni. Rhema csak egy kislány, viszont egy nagyszerű és rendkívüli hangnak a birtokosa, amit szintén veleszületett tehetsége okán tökéletesen tudja kezelni, használni, és így énekelve örömet és csodálatot osztani bőségesen a világon. Kistüdeje is megmagyarázhatatlan módon hangjának engedelmeskedik, addig biztosítja a levegőt, ameddig Rhema befejezi a mondatot, dallamát, vagy tartani szeretné a hangot, esetleg úgy fel-le hajlítani, ahogyan és ahányszor kedve tartja.

De a legfontosabb az, hogy Rhema Isten dicsőségére énekel („Rhema sings to glorify God”, így kezdődik honlapján pár mondatos bemutatkozása). 8 évesen. Egy riporter egyszer megkérdezte tőle: „Amikor imádkozol, mit szoktál mondani Istennek?” „Először azt kérem tőle, hogy adjon egy csókot édesanyámnak helyettem, azután hogy vigyázzon az emberekre, ne bűnözzenek. És még azt, hogy hangommal, énekemmel vigyem Őt minél több emberekhez”. Ez olyan őszinte és kerek ima, amit tanulni lehetne, alkalmazni magunkra, a mi életünkre, mert minden benne van.

Egy barátomnak mutattam Rhema egy videóját, de ő valamit nem értett. Csóválta a fejét, hogy cirkuszi mutatványt csinálnak Rhemából, kihasználják, a média is. És szegénykének nincs gyermekkora.

Egy ilyen Isteni adománnyal, mit tegyen Rhema? Maradjon az óvodába énekelni a boci-boci tarkát? Talán lépjen be az iskolai vagy templomi kórusba és olvadjon be a többiek hangjába? Kissé álságos felháborodásnak tartom, hisz ma, amikor Mozart vagy Beethoven zenét halljuk, eszünkbe sem jut a zeneszerzők gyermekkora, pedig Rhemához hasonlítva sokkal nehezebb lehetett. Ellenkezőleg, élvezzük zenéjüket és adjunk hálát Istennek azért, amit hagytak az emberiségre. Másrészt kétséges, hogy a mai gyerekeknek, a számítógép vagy a TV előtt, sietve egy szakkörtől a másikra, cipelve több kilós táskájukat lenne valódi gyermekkoruk. „Magyarországon nyáron több ezer gyerek cselleng szülői felügyelet nélkül” írja a mai hír.

Rhema édesanyja, aki szintén énekelt, rákban halt meg, kislánya mellette kezdett énekelni. Minden éneklésében ott lebeg az ő emléke, édesanyja iránti szeretete, tisztelete. A videókon látottak alapján, apjával is egészen különleges és bensőséges a kapcsolata, sok mostani, szüleit alig látó gyermek irigyelheti.

Ha Rhemát a körülötte fáradozó emberek pénzcsináló mutatványként használják, erről ők fognak számot adni Istennek, az ő bűnük lesz, nem Rhemáé. Ő csak fáradhatatlanul, mosolyogva, átszellemülve Istenről énekel. Ez nem cirkuszi mutatvány! Egy gyerek nem tud hazudni olyan nagyot.

És mi lesz Rhemával néhány év múlva, amikor a csodagyermekkori éveknek vége lesz?  Isten titka. Ki tudja az Ő végzéseit? Most még az éneklés a végzete. A feladata. Kamatoztatja talentumait, tanúságot tesz Jézusról, ami néha valamiféle vértanúsággal jár.  És Rhema akár szakmailag (zeneileg), akár evangelizációba már most többet ért el, mint nagyon sokan, akik ezekben valakiknek-valamiknek hiszik magukat.

Ha Rhema egyszer felnő, akkor igen, rajta kérik majd számon azt, amit tenni fog. De most semmi mást nem tesz, mint kézen fogva Istennel, teljes bizalommal halad azon az úton, amiben Ő vezeti.

 

Note to God:

http://www.youtube.com/watch?v=_2FnAs9UBIU&feature=player_embedded#at=230

 

Rhema Marvanne honlapja:

http://www.rhemamarvanne.com/

 

The  Lord’s prayer (Miaytánk):

http://www.youtube.com/watch?v=dWckaSA9quU&feature=related

 

Még nincs hozzászólás.
 
.

 

    

Csend, fény, zene…      leheletnyi misztériumában a lélek a mozdulat szobrászaként egy pillanatra megpihen… Talán álmodik, miközben a zene és a csend együttes játékában  fel is ébred, rádöbben újra és újra arra a valóságra, hogy Isten sokkal inkább átsejlik a minket körülölelő világban semmint szembetűnik. – Ez az Istennel való finom találkozás szólalt meg az „Amor Sanctus” együttes muzsikáján keresztül...

D. A.  >>>

 

 
Blog
Friss bejegyzések
2016.05.24. 12:28
2014.12.15. 15:54
2013.12.06. 10:58
2011.10.30. 14:49
2011.10.05. 08:32
Friss hozzászólások
 
Amor Sanctus hírelevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Írj nekünk!

KAPCSOLAT

amorsanctus@yahoo.com

 

 
AS Videók

   

 

 
Karácsonyi oratórium

KARÁCSONYI ORATÓRIUM

(részletek)

>>>

 
Óra
 
linkek
 
Tartalom

Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE