amor sanctus
Amor Sanctus * Zsámbéki Szkóla

..."Legyen gyönyörűsége az én énekemben,

én pedig hadd gyönyörködjem az Úrban..."

 

103. zsoltár

 
Lélekparkoló

LÉLEKPARKOLÓ

 >>>

  

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
NAPTÁR

 
SZÖVEGEK

  Latin text  >>>

 

 
Amor Sanctus
Szent Bernát ritmusa az isteni szeretetről
 
Szent szeretet, szűz szeretet,
Ünneplő, derűs szeretet
Kiben nincsen semmi bűn,
De minden örömöt ismer
S meri megcsókolni Istent
Bizalommal, mindig hűn!
 
Szűz szeretet, mindig diadalmas,
Mégis mindig lakodalmas,
Mégis mindig mámoros!
Magas szeretet, királyi
Több mint fiui s leányi;
Mátkasággal koszorús!
 
Hol ez megvan: mi hiányzik?
S kiben nincs meg, légyen bárki:
Egyenlő a senkivel.
Szeretetben lesz a lélek
Arája az Istenségnek
S Krisztusával egybekel.
 
A szeretet sír és óhajt;
A szeretet kér és sóhajt;
Sóhajjal táplálkozik.
A szeretet, hogyha nem könny,
Nem sóhaj, mélyéből nem jön,
Nem is égő, igazi.
 
S oly nagy a szeretet lángja
És az égést úgy kívánja,
Hogy kihunyni sohse fog;
Semmi zápor el nem oltja
S folyóvíz el nem fojtja;
Mindig csak jobban lobog!
 
S ez a láng maga az élet;
Másra nem lehet szükséged!
Ami jó még van egyéb,
Nélküle nem ér semmit!
Mind leolvad és elomlik!
Mind csak tűnő semmiség…

 

 
regrisztráció
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
KOTTÁK

 

 >>>

 

 
számláló
Indulás: 2007-03-23
 
Blog

Rhema

2011.06.18. 09:04, PJ

Rhema.  („Hogy megszégyenítse a bölcseket és erőseket…”)

(Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Jer. 29, 11 - Rhema Marvanne honlapjának mottója.)

Ha valaki olyan különleges ajándékot kap Istentől, mint a 8 éves Rhema Marvanne, nem tud mást tenni, mint tovább adni. Rhema csak egy kislány, viszont egy nagyszerű és rendkívüli hangnak a birtokosa, amit szintén veleszületett tehetsége okán tökéletesen tudja kezelni, használni, és így énekelve örömet és csodálatot osztani bőségesen a világon. Kistüdeje is megmagyarázhatatlan módon hangjának engedelmeskedik, addig biztosítja a levegőt, ameddig Rhema befejezi a mondatot, dallamát, vagy tartani szeretné a hangot, esetleg úgy fel-le hajlítani, ahogyan és ahányszor kedve tartja.

De a legfontosabb az, hogy Rhema Isten dicsőségére énekel („Rhema sings to glorify God”, így kezdődik honlapján pár mondatos bemutatkozása). 8 évesen. Egy riporter egyszer megkérdezte tőle: „Amikor imádkozol, mit szoktál mondani Istennek?” „Először azt kérem tőle, hogy adjon egy csókot édesanyámnak helyettem, azután hogy vigyázzon az emberekre, ne bűnözzenek. És még azt, hogy hangommal, énekemmel vigyem Őt minél több emberekhez”. Ez olyan őszinte és kerek ima, amit tanulni lehetne, alkalmazni magunkra, a mi életünkre, mert minden benne van.

Egy barátomnak mutattam Rhema egy videóját, de ő valamit nem értett. Csóválta a fejét, hogy cirkuszi mutatványt csinálnak Rhemából, kihasználják, a média is. És szegénykének nincs gyermekkora.

Egy ilyen Isteni adománnyal, mit tegyen Rhema? Maradjon az óvodába énekelni a boci-boci tarkát? Talán lépjen be az iskolai vagy templomi kórusba és olvadjon be a többiek hangjába? Kissé álságos felháborodásnak tartom, hisz ma, amikor Mozart vagy Beethoven zenét halljuk, eszünkbe sem jut a zeneszerzők gyermekkora, pedig Rhemához hasonlítva sokkal nehezebb lehetett. Ellenkezőleg, élvezzük zenéjüket és adjunk hálát Istennek azért, amit hagytak az emberiségre. Másrészt kétséges, hogy a mai gyerekeknek, a számítógép vagy a TV előtt, sietve egy szakkörtől a másikra, cipelve több kilós táskájukat lenne valódi gyermekkoruk. „Magyarországon nyáron több ezer gyerek cselleng szülői felügyelet nélkül” írja a mai hír.

Rhema édesanyja, aki szintén énekelt, rákban halt meg, kislánya mellette kezdett énekelni. Minden éneklésében ott lebeg az ő emléke, édesanyja iránti szeretete, tisztelete. A videókon látottak alapján, apjával is egészen különleges és bensőséges a kapcsolata, sok mostani, szüleit alig látó gyermek irigyelheti.

Ha Rhemát a körülötte fáradozó emberek pénzcsináló mutatványként használják, erről ők fognak számot adni Istennek, az ő bűnük lesz, nem Rhemáé. Ő csak fáradhatatlanul, mosolyogva, átszellemülve Istenről énekel. Ez nem cirkuszi mutatvány! Egy gyerek nem tud hazudni olyan nagyot.

És mi lesz Rhemával néhány év múlva, amikor a csodagyermekkori éveknek vége lesz?  Isten titka. Ki tudja az Ő végzéseit? Most még az éneklés a végzete. A feladata. Kamatoztatja talentumait, tanúságot tesz Jézusról, ami néha valamiféle vértanúsággal jár.  És Rhema akár szakmailag (zeneileg), akár evangelizációba már most többet ért el, mint nagyon sokan, akik ezekben valakiknek-valamiknek hiszik magukat.

Ha Rhema egyszer felnő, akkor igen, rajta kérik majd számon azt, amit tenni fog. De most semmi mást nem tesz, mint kézen fogva Istennel, teljes bizalommal halad azon az úton, amiben Ő vezeti.

 

Note to God:

http://www.youtube.com/watch?v=_2FnAs9UBIU&feature=player_embedded#at=230

 

Rhema Marvanne honlapja:

http://www.rhemamarvanne.com/

 

The  Lord’s prayer (Miaytánk):

http://www.youtube.com/watch?v=dWckaSA9quU&feature=related

 

Még nincs hozzászólás.
 
.

 

    

Csend, fény, zene…      leheletnyi misztériumában a lélek a mozdulat szobrászaként egy pillanatra megpihen… Talán álmodik, miközben a zene és a csend együttes játékában  fel is ébred, rádöbben újra és újra arra a valóságra, hogy Isten sokkal inkább átsejlik a minket körülölelő világban semmint szembetűnik. – Ez az Istennel való finom találkozás szólalt meg az „Amor Sanctus” együttes muzsikáján keresztül...

D. A.  >>>

 

 
Blog
Friss bejegyzések
2016.05.24. 12:28
2014.12.15. 15:54
2013.12.06. 10:58
2011.10.30. 14:49
2011.10.05. 08:32
Friss hozzászólások
 
Amor Sanctus hírelevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Írj nekünk!

KAPCSOLAT

amorsanctus@yahoo.com

 

 
AS Videók

   

 

 
Karácsonyi oratórium

 

KARÁCSONYI ORATÓRIUM

(részletek)

>>>

 
Óra
 
linkek
 
Tartalom

Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com